Exercitii practice

TEHNICA -schimbarea de emoții

c 39076605606945_n

Pasul 1. Recunoaște o atitudine nedorită – un sentiment sau o atitudine pe care dorești să o modifici.Ar putea fi vorba de anxietate, tristețe, deznădejde, depresie, judecată de sine, vinovăție, furie, senzația că ești copleșit – orice sentiment care te tulbură.

Pasul 2. Identifică și inspiră o atitudine care o înlocuiește: alege o atitudine pozitivă și apoi inspiră sentimentul acestei noi atitudini încet și lejer, prin zona inimii. Continuă să inspiri astfel, pentru a ancora noul sentiment.

Exemple de sentimente/ atitudini nedorite

Exemple de sentimente/ atitudini opuse

Stres

Respiră neutru pentru a te relaxa și revitaliza.

Anxietate

Respiră calm și echilibrat.

Copleșire

Respiră ușurință și pace.

Tristețe sau depresie

Respiră apreciere și lipsă de judecăți.

Vinovăție

Respiră compasiune și lipsă de judecăți.

Pasul 3. Pe măsură ce respiri o atitudine ce o înlocuiește pe cea negativă,spune-ți că elimini„importanța“și drama din sentimentul sau atitudinea ta negativă.Spune-ți:Elimină semnificația

Repetă iar și iar,pe măsură ce respiri,până când simți o schimbare.Reține că,chiar și atunci când simți că atitudinea negativă este justificată,acumularea de energie emoțională îți va bloca sistemul.Fii cu adevărat hotărât și manifestă din inimă intenția de a transforma aceste emoții într-o stare mult mai coerentă.Ar putea dura câteva minute, dar merită să practici respirația.

Pe măsură ce continui să practici,vei începe să creezi noi trasee neuronale, iar atitudinile și rezistențele vechi încep să se elibereze.

  • Concentrează-te, simte și respiră.

(Sursa-carte-Gregg Braden- Rezilienta din inima)

2 gânduri despre „TEHNICA -schimbarea de emoții”

  1. Buna,Iulica ! Pe mes eu nu trimit.Posibil ca te-ai abonat si site-ul iti trimite automat articolele postate.Daca nu doresti sa primesti mesaje in e-mail ,te poti dezabona.O zi minunata !

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.