Relatii

De ce se imbolnavesc oamenii casatoriti

face-1574178__340Paradoxal, multi dintre cei casatoriti se imbolnavesc de neiubire.
Debutul afectiunii este unul insidios, neiubirea evoluand precum un soi de diabet al inimii, fiind semnalata relativ tarziu, prin afirmatii de genul:”Simt ca ne-am indepartat unul de celalalt.” Oare cum s-a intamplat asta?

S-a intamplat pentru ca oamenilor casatoriti le-a fost afectat,printre altele,simtul vazului. Este usor sa sesizezi departarea dintre doi oameni necasatoriti, da si mai usor, sa observi indepartarea celor casatoriti. Dar ei nu pot vedea asta. Vederea lor este deteriorata de un factor extern-alta,altul – ,privirea fiind deviata,cautatura piezisa,cei doi abia mai reusesc sa se uite unul in ochii celuilalt,iar cand reusesc incep sa-si scoata ochii.Si atunci sunt aproape orbi. Dar vederea lor este afectata si din interior, privirea goala exprimand tot atatea cuvinte cat o poza buna.

Le-a fost afectat pipaitul.Nici nu se mai ating.Daramite sa se imbratiseze,sa stea inlantuiti unul de celalalt sau, Doamne feri, sa faca dragoste!

Vorbirea le-a fost afectata, de asemnea. Nu mai reusesc sa schimbe doua-trei vorbe intre ei, cand o fac totul suna aiurea, tonul este strident, se falseaza mai abitir decat la Vocea Romaniei, multi ragusind de-a dreptul la prima ingaimare, refugiul in tacere devenind o Ibiza a reprimarilor conjugale.

Orice ar face partenerul,celalalt stramba din nas,in permanenta,paraca-i miroase, parca-i pute tot ce vine dinspre celalalt, ca si cum simtul mirosului a suferit modificari serioase si nu neaparat in bine.
Sarutarile lor sunt mai acre decat vorbele lor,pupicii devin ascutiti precum spinii de trandafiri, bezelele mai perfide decat absintul.

Pe nesimtite, neiubirea ii transforma in doua papusi de paie,lipsite de vlaga,goale de esenta, de esenta iubirii,dispuse sa ia foc oriunde si oricand, stingandu-se treptat intr-o mare de cenusa.
Ce s-ar mai putea face?

Eu unul i-as sfatui,pentru inceput,sa-si inmoaie cate un deget in huma iubirii incinerate si sa-si atinga tandru si reciproc nasucurile.
De cele mai multe ori, pasarea Phoenix a iubirii isi face culcusul te miri unde…

https://www.cabinetpsihologbucuresti.ro

1 gând despre „De ce se imbolnavesc oamenii casatoriti”

  1. Oamenii se imbolnavesc de neiubire pentru ca lasa focul dragostei sa se stinga , nu mai comunica intre ei , isi vad numai defectele , nu si calitatile , isi arunca vorbe grele ….. dar daca intretin relatia si nu lasa sa se stinga acel foc al dragostei , si daca mai exista doar putin jar acesta se poate reaprinde si pot avea o viata minunata impreuna si sa traiasca ani buni si multi bucurandu-se unul de altul , dar in primul rand sa il puna pe DUMNEZEU PE PRIMUL LOC IN VIATA LOR , DOAMNE AJUTA . P.S . Noi avem aproape 33 de ani de casnicie si suntem foarte bine , MULTUMESC LUI DUMNEZEU .

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.