Noua energie- noua gandire, Reiki, Sănătate

Cele 7 CHAKRE

chakras-310119_960_720
Starea noastra de bine nu are legatura doar cu starea fizica de functionare. Trebuie sa stim ca noi suntem minte,trup si spirit si niciuna dintre aceste arii nu functioneaza independenta una de cealalta si de asmenea, suntem in legatura cu Tot si Toate, in orice clipa.

Traditiile spirituale ale lumii, din vechi timpuri si pana astazi, au aratat ca omul comunica cu mediul inconjurator prin intermediul chakrelor. Ele asigura un permanent schimb de energii subtile care au rolul de a mijlocii comunicarea in orice situatie. Din fiecare chakra radiaza un anumit numar de canale energetice („nadi”) cunoscute in traditia yoghina sub numele de petale sau spite energetice. Clarvazatorii sustin adeseori ca vad chakrele ca niste focare de lumina subtila distinct colorate care au un numar diferit de petale, care pornesc dintr-un punct central.

Chakra – derivat din sancrita cakraṃ – este un cuvant din limba sanscrita care se traduce prin roata sau cerc.Chakra este un concept filosofic care se refera la vartejuri in forma de cerc care, conform medicinei indiene traditionale, ar exista in corpul uman. Desi exista multi sustinatori contemporani ai conceptului, din cauza naturii subtile a subiectului, stiinta moderna nu a dovedit existenta sau inexistenta chakrelor, scrie Wikipedia.

Cele 7 CHAKRE

Toate experientele noastre de viata au o mare influenta asupra intregului. Unele experiente sunt negative, iar altele pozitive. Cele negative se manifesta in timp, sub forma bolilor. De exemplu, poate, de-alungul anilor, ne-am simtit, dintr-un motiv anume, incapabili de a ne exprima nevoile si sentimentele. Aceasta se poate manifesta ca o problema, la nivelul chakrei gatului. Chakra albastra, a gatului se manifesta, din punct de vedere spiritual la nivelul nevoii nostre de exprimare. Astfel, daca ne blocam nevoia de manifestare a sinelui, energia din aceasta zona este blocata.

Chakrele sau centrele energetice principale sunt sapte la numar, sunt dispuse de-a lungul coloanei vertebrale (din crestetul capului pana la baza coloanei vertebrale).

Exista 7 mari centre de energie in corp. Aceste centre de energie, pe care le cunoastem sub denumirea de chakre seamana cu spiralele de energie, avand mereu legatura una cu cealalta. Folosind cele 7 culori ale spectrului, terapia prin culori ne ajuta sa stimulam aceste centre de energie si sa restabilim echilibrul in corp, stimuland capacaitatea corpului de a se auto-vindeca, restabilind echilibrul la nivel spiritual.

In cel mai simplu mod cu putinta, putem sa ne folosim de energia culorilor pentru a rebalansa curgerea de energie a chakrelor

*Chakra Sahasrara : Violet – Chakra Coroanei

Cuvinte si concepte cheie: Identificarea personala cu Infinitul. Senzatia de unitate cu Dumnezeu. Pace. Intelepciune.

*Chakra Ajna: Indigo – Al treilea ochi

Cuvinte si concepte cheie: Chakra intuitiei, limpezirii subconstientului si a echilibrului. Vede perfectiunea divina in orice. Devotiune.

*Chakra Vishuddha: Albastru – Gatul

Cuvinte si concepte cheie: Chaka capacitatii de a verbaliza, de a rosti. Exprimand adevarul prin puterea cuvantului rostit.

*Chakra Anahata: Verde – Inima

Chakra inimii – Constiinta si intuitia inimii. Elibereaza tensiunile si stresul emotional. Exprima dragostea si afectiunea.

*Chakra Manipura: Galben – Plexul Solar

Asimileaza experientele, chakra responsabila cu digestia. Prin care ne manifestam aspiratiile, telurile si ne manifestam in mod pozitiv, puterea personala.

*Chakra Swadhisthana: Oranj – Energia Sacrala

Chakra Sacrala prin care se manifesta fortele creative, sub toate aspectele. Ne directioneaza catre devotiune. Chakra procreatiei.

*Chakra Muladhara: Rosu – Baza

Fortele pamantesti ale corpului prin care capatam forta de a lucre cu noi la nivel spiritual.https://www.garbo.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.