afirmaţii, Exercitii practice

Omul si saracia

253163_380245778716048_579949867_n

OMULE ,Dumnezeu nu te vrea sarac ,prost sau tampit!

Saracia in ochii pamantenilor reprezinta lipsa bunurilor materiale . In plan spiritual , saracaciunea exprimata de Isus reprezinta un punct de rascruce a inceputului evolutiv .O punctare unica pe harta elevarii proprii unde liberul arbitru genereaza imbogatirea sufletului cu haruri si daruri necesare vietii vesnice pe planurile din intregul dat de Sus ; cele spirituale , mentale si fizice cu toate structurile acestora folositoare Fiintei .

Fara haruri nu poti fi productiv , fara daruri nu poti darui semenilor tai. Tot ceea ce este productiv dezvolta generozitatea , este rodul pentru toti cei implicati .

Alta nuanta a saraciei este modestia , o Virtute ce trebuie invatata si mentinuta pe tot parcursul existential , modestia dezvolta libertatea Sufletului.

Isus este , deseori , asemanat cu traiul in saracie dar mesajul Lui a fost total diferit , nu sarac inbracat in sac mai degraba detasarea de material(nu spun sa ai doar strictul necesar ,din contra) .A fi atat de puternic sa nu iti lasi viata la voia intamplarii si sa fie subjugata interesului de material ! Iar pe de alta parte sa inveti generozitatea – un Har Virtute dat Fiintei omenesti de catre Dumnezeu la creatia lui in Lumina Duhului Sfant .

Indemnul divinitatii ca orice om sa inceapa de unde I s-a dat , de jos , de la inceputul propriu unde incepe sa isi gasesca propria Cale , sa poata acumula informatiile specifice Harului Suprem – Mantuirea !!!

– sa dobandeasca toata cunoasterea necesara sa poata folosii cu vointa si iubire neconditionata drumul spre vesnicie si intelepciune – Copacul Atotcuprinzator – Intelepciunii !

Indemnul la simplitate este simbol al curatirii interioare si grija cu care fiecare este dator sa isi ingrijeasca sufletul .

Simplitatea Lui Isus simbolizeaza libertatea Spiritului in fata orcarei alegeri de a rezolva anihilarea pacatului propriu din toata existenta si a celor de neam de pana la a 7-a generatie a stramosilor pe linie maternal si paterna asa cum este amintita in Sfanta Scriptura sub forma de Lege Divina .

…invata despre tine !

Caliopi CelMare – autor filosofie spirituala & studiu

17 Mai 2014

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.