Dezvoltare personală

Domnul Triumf şi domnul Eşec

Water_mountains_landscapes_nature_trees_desktop_hd-wallpaper-97405Mintea dumneavoastră este o „uzină de gânduri“. E o uzină aglomerată, ce produce nenumărate gânduri zi de zi. În această uzină de gânduri, producţia este lăsată în grija a doi maiştri, dintre care pe unul îl vom numi domnul Triumf, iar pe celălalt domnul Eşec.

Domnul Triumf este responsabil cu fabricarea gândurilor pozitive. El e specializat în producerea motivelor pentru care sunteţi capabil, sunteţi calificat şi doriţi să faceţi un anume lucru. Celălalt maistru, domnul Eşec, produce gânduri negative, ce conduc la autosubestimare. El este expert în forjarea motivelor pentru care nu sunteţi capabil, sunteţi slab şi nepotrivit. Specialitatea lui este lanţul de gânduri de tipul „de ce veţi eşua“.

Atât domnul Triumf cât şi domnul Eşec sunt incredibil de receptivi. Ei îşi semnalează imediat prezenţa. Nu trebuie decât să transmiteţi cel mai slab ordin mental adresat oricăruia dintre ei şi vor intra în acţiune. Dacă semnalul este pozitiv, va intra în scenă domnul Triumf şi se va pune pe treabă. În acelaşi fel poate fi contactat domnul Eşec, dacă semnalul trimis este negativ.

Ca să vedeţi cum lucrează cei doi maiştri pentru dumneavoastră, puneţi-vă la încercare în următoarea situaţie. Spuneţi-vă: „E o zi cumplită azi.“ Va intra în acţiune domnul Eşec şi va produce dovezi care vă pot demonstra că aveţi dreptate. Vă va sugera că e prea cald sau prea frig, că afacerile se vor împotmoli azi, că vânzările vor scădea, ceilalţi oameni vor fi irascibili, vi s-ar putea face rău, soţia va avea toane.

Domnul Eşec este uluitor de eficient. Vă va convinge în doar câteva minute. Chiar este o zi proastă. Fără să vă daţi seama, veţi ajunge să credeţi că e o zi înfiorător de proastă. Dar dacă vă spuneţi: „E o zi frumoasă azi“, va intra în scenă domnul Triumf. Vă va spune: „E o zi minunată. Aerul e proaspăt. Viaţa e frumoasă. Azi puteţi recupera câte ceva din treburile restante.“ Și atunci, ziua va fi bună.

În acelaşi fel vă va arăta domnul Eşec de ce nu puteţi pune în valoare calităţile domnului Smith; domnul Triumf vă va arăta că puteţi. Domnul Eşec vă va convinge că nu veţi reuşi, în vreme ce domnul Triumf vă va demonstra că aveţi motive pentru a izbândi. Domnul Eşec va pune la punct o pledoarie excepţională împotriva lui Tom, în timp ce domnul Triumf vă va evoca mai multe motive pentru care îl agreaţi pe Tom.

Și cu cât mai mult veţi da de lucru oricăruia dintre aceşti doi maiştri, cu atât va deveni mai puternic. Dacă domnul Eşec va munci mai mult, îşi va suplimenta personalul şi va pune stăpânire pe o porţiune mai însemnată a minţii dumneavoastră. În cele din urmă, va deveni stăpân pe întreg departamentul de producere a gândurilor şi s-ar putea ca toate gândurile să fie de natură negativă. Singurul lucru înţelept pe care-l puteţi face este să-l concediaţi pe domnul Eşec.

Nu aveţi nevoie de el. Nu vreţi să vă spună mereu că nu sunteţi capabil, că nu sunteţi pregătit, că nu veţi reuşi şi aşa mai departe. Domnul Eşec n-o să vă ajute să ajungeţi unde doriţi, deci daţi-l afară. Folosiţi-l neîntrerupt pe domnul Triumf. De fiecare dată când mintea dumneavoastră zămisleşte un gând, solicitaţi intervenţia domnului Triumf. El vă va arăta cum puteţi reuşi.

David Joseph Schwartz-Puterea magica a gandului  https://www.astrocafe.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.