Exercitii practice

Pași de urmat pentru a afla esența ta divină

20190618_122326.jpgNe punem noi înșine limite neadevărate, care seamănă cu niște ziduri înalte, pe care nu mai știm cum să le doborâm, căci par atât de reale. Descoperă-ți esența divină!

Uneori nu reușim să ne acceptăm așa cum suntem. Nu am descoperit încă unicitatea și valoarea noastră și de aceea nu reușim să fim noi înșine.

Totodată, nu am înțeles că viața are nevoie de noi așa cum suntem, pentru că fiecare suntem o contribuție unică pe acest Pământ. Atunci când nu ne acceptăm și nu ne iubim cu adevărat, pierdem contactul cu adevăratul nostru sine și eșuăm în a ne îndeplini menirea. Dar cel mai trist este că, îndepărtându-ne de adevărul din noi, acceptând presiunile, așteptările și proiecțiile celor din jur, sau ale societății, devenim din ce în ce mai triști și nefericiți. Ne simțim blocați, ne pierdem spernțele și visurile. Ne punem noi înșine limite neadevărate, care seamănă cu niște ziduri înalte, pe care nu mai știm cum să le doborâm, căci par atât de reale.

Dar ele doar PAR reale! Să descoperim împreună cei 7 pași de urmat pentru a reuși să (re)intrăm în contact cu sinele nostru adevărat:

CÂND VEI ÎNCEPE ACEA LUNGĂ CĂLĂTORIE CĂTRE TINE ÎNSUȚI? – Rumi

1. SCARA ADEVĂRULUI INTERIOR – Cine sunt eu?

Pare o întrebare simplă, prea comună ca să îi dăm importanță, dar în ciuda aparențelor, aceasta este una dintre cele mai importante întrebări ale vieții: Cine sunt? Cine sunt eu cu adevărat?

Pentru a descoperi cine suntem cu adevărat este necesar să străbatem un parcurs al căutărilor interioare, care ne va ajuta să avem o mai mare Conștiință de Sine. Asta înseamnă că trebuie să învățăm cum să privi în interior, să ne dăm seama ce agreăm și ce nu ne face plăcere. Ce putem să facem și ce nu. Ce ne dorim cu adevărat?

Sinele nostru adevărat și autentic este obscurat de încețoșarea minții-aceste condiționări, frici și limitări care ne-au marcat istoria personală.

Cu siguranță ai valori, calități ce aparțin doar sufletului tău. Cufundă-te în ascultare! Ascultă-ți sufletul. Vei reuși în mod spontan să fii tu însuți, iar autenticitatea ta va izvorî din Natura Ta Divină Adevărată.

Sa fii tu însuți înseamnă să fii în contact permanent cu sufletul tău!

2.SCARA ADEVĂRULUI INTERIOR-Onorează-te.Fiecare ființă umană este unică și valoroasă

Nu trebuie să fim ca nimeni altcineva! Suntem unici și trebuie să ne onorăm unicitatea. Călătoria interioară pentru a ne recunoaște și a reintra în contact cu adevărata nostră natură, e un parcurs absolut necesar pentru a descoperi că totul pleacă din interiorul nostru.

Dacă reintrăm în contact cu propriul suflet și reușim să fim în perfectă armonie cu noi înșine, acest lucru ne va permite să devenim autentici și să trăim în pace cu noi înșine și cu ceilalți.

Renunță la schemele mentale care te limitează și care te împiedică să fii ceea ce ești cu adevărat! Abandonează judecățile celorlalți și gândul că nu ești într-un anume fel ca să le meriți iubirea! Lasă în urmă toate măștile pe care ți le-ai construit pentru a plăcea unora sau pentru a te simți acceptat/ă!

Este timpul să te celebrezi pe tine însuți în totalitatea ființei tale, fără judecată și cu apreciere pentru miracolul unicității tale.

3.SCARA ADEVĂRULUI INTERIOR – Iubește-te!

Iubește-te și încercă să înțelegi că ești o ființă minunată. Stimează-te! Este foarte important tot ce tu gândești despre tine. E timpul să stabilești o relație de prietenie cu vocea din capul tău. Spune-ți vorbe frumoase, încurajări, ascultare și mângâieri. Acestea sunt resursa interioară de care ai nevoie și care vor face ca și în exteriorul tău să se reverse iubire.

Pentru a putea dărui și primi iubire, este necesar să o manifestăm înainte de toate către noi înșine.

Să ne amintim că iubirea este cea mai puternică forță care poate exista, iar viața este precum o permanentă oglindire care ne restituie ceea suntem.

4.SCARA ADEVĂRULUI INTERIOR – Orice acțiune are o consecință.

Un alt pas fundamental constă în a ne asuma responsabilitatea propriei noastre vieți înțelegând cum gândurile noastre se transformă în vorbele noastre, iar vorbele nostre în acțiunile noastre.

Așadar,fii atent/ă la ce gândești și ce afirmi,deoarece viitorul depinde de cum te comporți în prezent.

Dezvoltă-ți o cât mai bună conștientizare. Încearcă să înțelegi Ego-ul care îți blochează spontaneitatea care pornește din interiorul tău și dă naștere unei karme bune!

Fii responsabil/ă de acțiunile și de alegerile tale!

5.SCARA ADEVĂRULUI INTERIOR – Ai incredere și fii fericit

Credința nu este altceva decât încrederea că Universul sau Dumnezeul Tău îți dă tot ceea ce ai nevoie. Această încredere se cultivă. Îți poți face un jurnal în care să notezi zilnic, acele lucruri, oricât de mărunte, pentru care ai vrea să îi mulțumești Universului.

Să nu ai teamă! Manifestă o cât mai mai mare încredere în tine și în viață.

Nu revărsa în exterior responsabilitatea fericirii tale, care depinde numai de tine. Viața e precum o oglindă: îți restituie tot ce dăruiești.

În felul acesta, îți ajuți mintea să se obișnuiască să vadă partea bună a vieții și să capete încredere. Un instrument din Access Consciousness ne învață să ne punem mereu această întrebare: Cum poate fi și mai bine de atât? – pentru a ne deschide spre a îmbunătăți situații nefavorabile sau a augmenta pe cele benefice.

Alege să fii fericit așa cum ești!

6.SCARA ADEVĂRULUI INTERIOR – Stop judecății!

Nu te condamna și nu judecă alegerile pe care le-ai făcut. Nu există just sau injust, înțelege jocul dualității, nu alunecă în capcana gudecaților mentale.

Învață din greșeli, însă nu te condamna!

Tu nu ești doar mintea ta, tu ești un spirit etern!

7. SCARA ADEVĂRULUI INTERIOR  – Trăiește Aici și Acum!

Ceea ce poți schimba întotdeauna este ceea ce se petrece în interiorul tău, în chiar acest moment.

Deseori mintea ta te poate înșela. Nu îți construi limite singur! Controlează-ți mintea aici și acum, altfel va fi ea cea care te controlează pe tine. Asta înseamnă să trăiești mai mult în prezent, să fii în permanență în contact cu ceea ce simți și ceea ce gândești, pentru a reuși să te ajustezi mereu.

Amintește-ți că tot ce gândești se va petrece fie că gândești că vei înfăptui său nu, se va petrece, pentru că tu ai decis. Dacă sunt situații pe care nu le poți schimba acceptă-le, aprobă-le. Lasă să se scurgă pe lângă tine tot ce nu-ți aparține. Învață să curgi precum apa!   https://www.garbo.ro/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.