Exercitii practice

RENUNȚĂ LA DORINȚA DE CONTROL

20170521_104710Controlul și dorința de control reprezintă o tentație care apare în mod repetat pe parcursul evoluției. Prima dată controlul este urmărit pentru obținerea de beneficii personale. Mai apoi apare dorința de a-i controla pe ceilalți spre binele lor. Iar una dintre ultimele tentații care țin de control apare în cazul maeștrilor; cărora li se prezintă tentația de a accepta puterea și controlul asupra celorlalți.

Pentru ca lucrurile să fie simple, orice dorință de a controla, indiferent de subtilitatea sau de nivelul pe care apare, se cere a fi refuzată și cedată direct în mâinile Divinului.

Totuși acest articol nu vorbește despre extremele controlului, atunci când nivelul de Conștiință este fie foarte jos și se urmărește beneficiul personal, și nici atunci când nivelul de Conștiință este mai sus și apare tentația de a-i controla pe ceilalți.

Prezentul articol face referire la control prin prisma situațiilor comune de zi cu zi. Situații, care apropo, nu diferă cu nimic de evoluția spirituală. Fiindcă practica spirituală autentică este o modalitate de a fi în lume.

Așadar în continuare, se vor lua pe rând cele mai comune situații în care controlul apare. Cititorului îi va fi ușor astfel să privească înspre aceste arii din viața sa și să conștientizeze prezența sau absența controlului. Fiecare punct se va încheia și cu o sugestie sau soluție posibilă ce poate fi integrată și la care cititorul se poate alinia pentru a experimenta mai multă armonie în viața lui.

1. CONTROLUL CÂND VINE VORBA DE INTENȚII ȘI OBIECTIVE

Aici iese de fapt din nou la suprafață o nedumerire care tinde să aibă caracter permanent în viața oamenilor și care se întreabă: „Unde este granița între: <<Doamne, mă las în voia ta.>> și, a pune osul la treabă pentru a transforma acea intenție sau obiectiv în realitate?”

Adevărul este că Dumnezeu știe deja ce este cel mai bine pentru tine, înainte ca tu să ceri. Însă alinierea la acest principiu, presupune o cedare totală a controlului, iar dacă nivelul de Conștiință experimentat nu este suficient de sus, se prea poate ca o aliniere la principiu să nu poată interveni.

De aceea, recomandarea cu care vine articolul este ca intențiile și obiectivele să fie alese conștient. Însă după aceasta, să se cedeze măcar o parte din pașii până la transformarea intenției sau obiectivului în realitate, în mâinile Divinului.
Experimentarea cu această metodă funcționează de fiecare dată pentru oricine o aplică. Ea presupune cu alte cuvinte stabilirea unor intenții și obiective, dar mai apoi, în ceea ce ține de pașii spre materializarea acelor intenții sau obiective, se cedează controlul Universului sau Divinității.

În acest fel, Universul va putea configura un traseu optim, armonios și potrivit pentru tine. Lucrurile se vor mișca mai rapid, iar blocajele întâmpinate vor fi puține spre inexistente.

Concluzionând, sugestia pentru intenții și obiective este să le alegi, dar să cedezi pașii intermediari în mâinile Divinului. Știe Universul mai bine decât oricine care este calea optimă și armonioasă prin care să aducă în actualitate un anumit potențial. Nu trebuie să îi specifici tu. Tu doar fii atent la sugestiile și sincronicitățile pe care Universul ți le va livra și mergi în direcția indicată.

2. CONTROLUL ÎN RELAȚII

Aici e clar că toată lumea vrea să controleze pe toată lumea. Iar controlul este și unul din motivele principale pentru care în relații există atât de multă suferință.

Ce este de înțeles în relații, e respectarea dreptului celuilalt de a-și trăi propria viață, așa cum consideră de cuviință. Tu ești lângă el și îl poți iubi, susține, ghida și îi poți oferi recomandări. Nu poți însă obliga pe nimeni. Și cu atât mai mult, nu poți face bine cu forța.

De aceea,ce sugerează acest articol este ca în loc să se intenționeze controlul comportamentului celorlalți pentru ca cititorul să fie mulțumit, să se aleagă în schimb iubirea necondiționată a celuilalt. Desigur că dacă anumite comportamente sau atitudini produc un disconfort în cititor, el poate semnala acest lucru. Însă această semnalare se cere făcută din iubire, respectând persoana cu care se intră în contact și recunoscând dreptul celuilalt de a-și trăi viața așa cum dorește asumându-și consecințele faptelor sale.

3.CONTROLUL PÂNĂ LA CEL MAI MIC DETALIU A TOT CEEA CE ESTE EXPERIMENTAT

Sunt sigur că ai vreun prieten sau cunoștință cu care dacă planifici să mergi undeva de exemplu, vrea să știe exact când pleacă, exact când se întoarce, unde veți opri pe drum, lista strictă a obiectivelor de vizitat, restaurantul la care veți mânca și meniul restaurantului, cât costă parcarea unde ajungeți și tot așa.

Exemplul poate părea exagerat, dar nu este deloc. Autorul acestui articol știe că nu este exagerat fiindcă aceasta a fost experiența copilăriei sale. Se încerca controlarea tuturor aspectelor pe un fond generalizat de frică.

Cineva, citind acest articol despre control, ar putea ajunge la concluzia că e rău să controlezi lucrurile. Pe acest blog însă lucrurile nu se împart în bune și rele. Tot ceea ce se întâmplă în acest articol este că se sugerează măcar o lărgire a lanțului controlului și nu neapărat o eliberare completă. Nu este sănătos să treci de la o extremă la alta.

Așa că pentru acest al treilea punct, ce i se recomandă cititorul este să privească preț de câteva minute detașat înspre experiența de viață și să depisteze situațiile și momentele în care dorința de control apare. De obicei această dorință de control se bazează pe frică. Tot ce are cineva de făcut este ca imediat ce depistează că își consumă energia controlând, să își pună măcar puțin mai mult încrederea în Dumnezeu. În loc să controlezi 10 aspecte ale unei situații, ești invitat să controlezi 5. Mai apoi în loc să controlezi 5, controlează 2.

Fiecare poate merge cu această eliberare a dorinței de control atât cât este confortabil pentru el. Nu există nicio obligație în nicio direcție.

Dacă intenționalitatea de eliberare a dorinței de control va fi aleasă însă după lectura prezentului articol, cititorul se va surprinde în diverse situații că încearcă să controleze lucrurile din ego. Atunci este invitat să spună: „Varianta armonioasă pentru mine este deja selectată. Ea va apărea în realitatea experimentată pe calea potrivită și la momentul potrivit din punct de vedere Universal. Mulțumesc Doamne!”. Și odată cu asta se cedează controlul pe o anumită situație. Observația va fi foarte curând aceea că Universul va livra soluția pe o cale rapidă, eficientă și nebănuită de către minte.

Mai apoi, căpătând încredere, cititorul poate experimenta tot mai mult cu metoda până când ajunge la un echilibru din acest punct de vedere. Mult succes!http://fiimplinit.ro/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.