Exercitii practice, Relatii

Ea nu se mai atașează de oameni, pentru că a învățat să se iubească pe sine

560899_380253608715265_538578446_n

Ea nu se mai atașează, pentru că a aflat că atașamentul este cauza suferinței și a durerii ei. Acest lucru a făcut-o să îi iubească pe cei care nu au merita-o.

Atașamentul a făcut-o să creadă că oamenii sunt buni și au grijă de ea. Asta nu i-a permis să gândească logic și să ia deciziile corecte. A făcut-o să se țină de oamenii care nu își vedeau viitorul lor alături de ea.

Ea mai mult nu se atașează, pentru că a înțeles că mulți oameni, la care ea ține, o vor părăsi. Ei vor pleca, indiferent de cât de mult ea va încerca să îi facă fericiți.

Ea mai mult nu se atașează, pentru că a înțeles că oamenii din viața ei nu apar din întâmplare. Unii din ei îi oferă importante lecții de viață și o ajută să crească. Alții o învață că nu toți oamenii sunt buni și îi doresc numai bine. Ei o învață că nu toți oamenii sunt sinceri, loiali și hotărâți să își îndeplinească promisiunile. Puțini își doresc ca ea să fie fericită și de succes.

Ea mai mult nu se atașează, pentru că a înțeles că dacă iubești pe cineva cu adevărat, asta nu înseamnă că el te va iubi la fel în schimb.

Asta nu înseamnă că el te va trata cu bunătate, compasiune și respect.

Ea nu se mai atașează pentru că inima ei a fost frântă nu o singură dată. Ea și-a dăruit inima persoanelor care i-au promis că îi vor fi întotdeauna alături. Bărbaților care i-au promis să nu o rănească niciodată, dar care au mințit spunând asta.

Ea a înțeles că nu poate avea încredere în fiecare persoană care apare în viața ei. Ea mai mult nu se atașează, din cauza unor prieteni falși din trecut. Aceștia au fost doar niște actori foarte buni, niște manipulatori.

Ea nu se mai atașează pentru că a învățat să se iubească pe sine. Ea a învățat să se trateze cu respect și bunătate. Ea a înțeles că întotdeauna trebuie să își rămână fidelă sie.

Ea a înțeles că numai singură este în stare să se apere pe sine. Că dacă le va permite altora să o manipuleze și să o folosească, ei vor continua să facă asta până ea nu se va pierde pe sine.

Ea nu se mai atașează pentru că nu vrea să fie unica care investește emoțional într-o relație. Ea nu vrea să fie unica care încearcă să soluționeze conflictele cu partenerul într-o situație dificilă. Ea nu vrea să fie unica care luptă pentru o relație.

Ea nu mai vrea să își deschidă sufletul. Ea a obosit de relații unilaterale, care o fac să uite de sine.

Ea nu se mai atașează pentru că nu mai vrea să fie naivă. Să nu mai fie fata care îi tratează pe toți cu respect, iar în schimb primește doar durere. Nu mai vrea să fie fata folosită de alții în scopuri egoiste.

Ea a înțeles că dragostea este oarbă. Că deseori relațiile nu decurg așa cum te aștepți. Uneori capacitatea de a renunța la o persoană este cea mai bună dovadă a faptului că ții la ea. Ca ea să poată fi ce își dorește și să aibă alături persoana de care are nevoie.

Ea nu se mai atașează pentru că a înțeles că merită ceva mai bun și nu trebuie să se mulțumească cu puținul.

https://devorbacutine.eu/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.