Exercitii practice, Noua energie- noua gandire

Semne Că Vă Complicaţi Viaţa

63543_149010541806432_1306062_n

Viața este complicată. Relațiile sunt complicate. Prieteniile sunt complicate. Opțiunile de viață sunt complicate. Chiar sunt? Este posibil ca nevoia noastră excesivă de a complica viața, doar să ne dea ceva de făcut?

În frica noastră absolută, totală de a ne plictisi, este posibil să complicăm excesiv fiecare lucru din viața noastră, pentru simplul fapt, că ne dă ceva, să ne gândim neîncetat sau să ne plângem de prietenii noștri, sau să ne distrăm de noi înșine?

Ar putea fi faptul că ego-urile noastre fragile, spun că doresc fericirea și pacea interioară și simplitatea situațiilor de viață, dar, sunt adânc înfricoșate, deoarece, pentru a avea fericirea adevărată și simpla bucurie și relații necomplicate cu alții, ar însemna moartea majorităţii sporovăielii minţii, pe care ego-ul nostru le aruncă toată ziua?

Fără supra-gândire,îngrijorare,plângere și complicații,până în punctul în care,analizăm în fiecare situație, ego-ul ar pierde 90% din stăpânirea sa.

Sinele nostru adevărat prosperă în simplitate, de fapt este simplitate. Știe că orice altceva decât simplitatea, este doar eul nostru sau sinele fals, cerșind atenția noastră.

Atâta timp cât ne atrage atenția, nu vom acorda atenție realității și adevărului … care înseamnă faptul că, nu avem nevoie să petrecem atât de mult timp gândindu-ne la modul, în care putem obține fericirea. Suntem în aceste momente fericiți. Nu este necesar, să ne petrecem tot timpul, încercând să fim iubiţi de o altă persoană, suntem iubire.

Atâta timp, cât eul poate supracomplica fiecare situație până în punctul, în care nu vedem că totul este bine și perfect, el a câștigat. Dar, realitatea situației este că, nu trebuie să fie astfel.

Așa cum a spus Confucius: „Viața este foarte simplă, dar insistăm să o complicăm”.

Iată, cinci moduri în care vă puteți face viața mai complicată decât este necesar:

1) Trăiţi prea mult în cap

Mințile noastre încearcă în mod constant să înțeleagă totul. Ele trec totul prin: „Ce dacă?”, „De ce au făcut asta?”, „Ce înseamnă asta?” Atât de mult, încât uită că toată viața se petrece în prezent.

În mod literal, numai acest moment prezent există. Așadar, vorbind despre discuțiile anterioare sau subliniind despre evenimentele viitoare, pur și simplu ne face să fim nebuni. Ne petrecem ore întregi în scenariile, care nu s-au întâmplat, și s-ar putea sau nu, să se întâmple vreodată. Noi ne gândim la tot ce este real şi frumuseţe, ceea ce ne face să fim complet deconectați de experiența momentului prezent, când toate se întâmplă de fapt … în prezent.

2) Vreţi să faceţi mereu pe toată lumea fericită

Încercarea de a-i mulțumi pe toţi, ar putea să funcționeze din când în când, dar, de cele mai multe ori, va fi un lucru imposibil. Pentru a bucura o persoană, este inevitabil că veţi supăra într-o oarecare măsură pe o altă persoană.

Vor exista momente în care toată lumea din viața voastră va avea propria părere despre cum ar trebui să o trăiţi pe a voastră, încercând astfel, să-i satisfaceţi pe toți este  imposibil de realizat. Ce ziceţi, dacă aţi face ceea ce vă face fericiţi?

Da, unii oameni vor avea ceva de zis sau pot fi dezamăgiți, dar aceasta este viața voastră corectă? Odată ce oamenii din viața voastră, se vor prinde că v-ați făcut din ei prima voastră prioritate, ei vor fi mai puțin înclinați, să vă ceară să ieșiți din calea voastră, doar pentru a fi mulțumiţi.

De asemenea, ei nu vor fi atât de șocați când le veţi spune „nu”, în loc să încercaţi disperaţi să-i împiedicaţi să fie supărați, doar făcând exact ceea ce v-au spus.

3) Credeţi că percepția voastră despre viață este adevărul absolut

Iată un secret: percepția voastră nu este egală cu adevărul, înseamnă doar că …e percepția voastră. Deci, casieriţa de la magazin, nu este neapărat o vrăjitoare nepoliticoasă, doar pentru că aţi perceput-o astfel. V-aţi gândit, că poate are de-a face cu o problemă în viața ei personală? Și fata / tipul cu care v-aţi întâlnit, nu sunt neapărat ticăloşi insensibili.

Poate că au avut o copilărie foarte dificilă, și nu știu cum să se deschidă foarte ușor oamenilor. Indiferent de situație, este necesar să vă daţi seama, că există întotdeauna două părți pentru fiecare monedă.

Când nu ne mai convingem pe noi înșine și pe ceilalți, că știm exact ce se întâmplă în capul celorlalți, și de ce acționează așa cum o fac, nu mai pierdem timpul judecând, plângându-ne și criticând pe alții.

Noi, pur și simplu, vedem lucrurile și oamenii, așa cum sunt, fără a ne impune propria poveste despre ei, care poate sau nu, să fie aproape de adevărul real.

4) Nu aveți încredere că există o inteligență mai înaltă la locul de muncă

Indiferent dacă, îl numim univers, sau Dumnezeu, sau Sursă, sau tot ce este, există o forță, care funcționează în spatele scenei în fiecare aspect al vieții noastre. Nu există niciodată un moment în care suntem despărțiți de prezența ei, deoarece, în toată actualitatea venim din ea, adică suntem, o mică parte din ea.

Mințile noastre slabe mici, nu pot înțelege acest lucru, din acest motiv încercăm să ne facem propriile noastre planuri și agende, cu privire la felul în care vor merge lucrurile din viața noastră.

Veşti noi: lucrurile, rareori merg, așa cum am crezut că ar face-o, nu?

Acest aspect, se datorează faptului că, inteligența superioară știe ce este mai bine pentru noi, chiar dacă suntem convinși că știm. Inteligența superioară vede imaginea de ansamblu, știe motivul pentru care mașina nu ar porni astăzi, deoarece, va fi o coliziune uriașă pe autostradă, atunci când urmează să conducem.

Acceptați să renunțați, să faceţi tot ce este posibil pentru a primi. Vi se dă mereu, exact ceea ce aveți nevoie, în orice moment, singura voastră sarcină este să aveţi: ÎNCREDERE

5) Nu sunteți sinceri cu voi înșivă

Acesta este un mare motiv, și de fapt mult mai greu decât pare, mai ales pentru că atât de mulți dintre noi ne ascundem de noi înșine atât de mult, încât nici măcar nu știm adevărul. Credeți sau nu, mulți oameni se simt confortabili în mizeria lor. Ei au devenit atât de obișnuiți cu faptul, încât simplul gând că nu au ceva mizerabil,  sună cum ar fi cel mai înspăimântător lucru vreodată. Deci ei s-au înșelat.

Admirați frumusețea simplă din viață

Ei raționează, justifică și găsesc scuze, de ce încă mai trebuie să lucreze la locul de muncă pe care îl simt storcându-i sufleteşte, sau de ce trebuie, să continue să se agațe de dependența oricăror obiecte, ale dorinței lor.

Atâta timp cât se pot evita,de fapt,fiind cinstiți cu ei înșiși,9 din 10 se evită,deoarece se tem,pot rămâne nefericiți,confortabili.Acest lucru,dintr-un anumit motiv, sună mai bine decât simpla recunoaștere a faptului că, oricine sau oricare altul sau oriunde, nu le va aduce niciodată mai aproape de fericirea pe care susțin că o doresc.

Viața, într-adevăr, nu trebuie să fie grea.De fapt,când începem să o simplificăm, ne dăm seama că viața simplă este locul în care,trăiește adevărata bucurie și fericire. Noi luăm valorizând, lucrurile și oamenii reali.Avem încredere în procesul vieţii,și nu analizăm excesiv totul şi pe toată lumea.Deci,dacă faceți ceva,faceți acest lucru…păstrați simplitatea.

https://jawescreator.wordpress.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.