Doza de înțelepciune, Noua energie- noua gandire

VINDECAREA, VITALITATEA ETERICĂ, VINDECAREA PSIHICĂ, VINDECAREA SPIRITUALĂ

c 39076605606945_n

Ce este psihoterapia?

Psihoterapia este un cuvânt nepotrivit.Este derivat de la grecescul „psyche” care înseamnă Suflet.Sufletule este Dumnezeu şi nu are nevoie de terapie.

Mulţi vindecători pretind că sunt vindecători; şi asta este greşit.

Nicio fiinţă umană nu ar trebui să pretindă că este vindecător. Sfântul Duh este cel care execută vindecarea.Fiinţele omeneşti sunt instrumente,căi în mâinile Sfântului Duh şi ai Sfinţilor Arhangheli ai elementelor.Ei determină fenomenul pe care noi îl numim vindecare.

Chiar şi Christos,care a fost Dumnezeu perfect şi omul perfect,a spus atunci când a vorbit în calitate de Fiu al Omului : „Eu de unul singur,nu pot face nimic” şi a adăugat că Dumnezeul din el era cel care face lucrările.În consecinţă, este o mare cinste pentru aşa numitul vindecător ca el să fie folosit de Sfintele Inteligenţe şi de Sfântul Duh în această lucrare cu caracter divin.
Putem să împărţim aşa numiţii vindecători în două categorii: vindecătorii psihicului şi vindecătorii spiritului.

Vindecătorii psihici lucrează în principal cu vitalitatea eterică în vreme ce vindecătorii spirituali îşi ridică nivelul conştiinţei la unitatea cu Sinele Colectiv.

Mai întâi ne vom concentra atenţia pe vindecarea psihică.Am observat şi am învăţat că trupul omenesc conţine un fel de energie electromagnetică în el pe care noi o numim vitalitate eterică.Un vindecător trebuie să ştie ce este aceasta,cum să o obţină,cum să o menţină şi cum să o descarce.
Chiar şi ştiinţa ortodoxă recunoaşte existenţa acestei energii. Mesmer,care a trăit între 1734 şi 1815, a descoperit o energie pe care a denumit-o„magnetism animal”.

Astfel, în şi în jurul corpului nostru material este această energie pe care noi o numim vitalitate eterică. Este pâinea noastră cea de toate zilele dată nouă, sau cum a spus Christos „eu sunt pâinea vieţii”, ceea ce înseamnă că energia este expresia Lui Christos Însuşi. Din acest motiv trebuie să abordăm această energie ca sfântă, la fel de sfântă precum este corpul material.
Mulţi dintre aşa-zişii vindecători folosesc această energie în mod subconştient, în special dacă personalitatea lor nu este pe deplin dezvoltată. Ei reuşesc sau nu şi nu ştiu de ce. Ar trebui să învăţăm să folosim această energie în mod conştient şi de aceea trebuie să ştim mai multe despre ea.

VITALITATEA ETERICĂ ţine corpul viu şi în stare bună de sănătate.Este pretutindeni în noi şi în jurul nostru. Poate fi obţinută prin respirație, prin mâncare şi în alte moduri de asimilare din lumile celorlalte dimensiuni.Această energie din interiorul şi din exteriorul corpului nostru este ceea ce noi numim dublul eteric. Locul de depozitare al acestei energii este plexul solar.
Christos a vorbit despre această energie. O femeie a crezut că va fi vindecată doar dacă va atinge mantia lui; l-a atins şi a fost vindecată. Credinţa este o mare,mare putere. Christos a spus :„Cine m-a atins? Am simţit energia cum iese din corpul meu,nu din mine.”

Cu altă ocazie Christos a zis: „Celui care crede în mine, cum a spus Scriptura, îi vor curge din abdomen, râuri de apă vie.” Aceasta este Evanghelia Sfântului Ioan. Ce sunt acele „râuri de apă vie”? Este energia vitală care se revarsă din plexul solar.

Ar trebui să ştim că ni se dau anumite cantităţi din această energie vitală care provine de la Inteligenţa Atotputernică, în fiecare zi. Ce facem noi cu ea? O consumăm, arzând-o. Corpul omenesc, asemenea motorului unei maşini care are nevoie de carburant pentru a funcţiona, are nevoie de energie vitală pentru a trăi. Să presupunem că primiţi 100 de unităţi de energie, zilnic. 40 de unităţi sunt necesare sfinţilor Arhangheli ai elementelor pentru a susţine corpul material în stare bună de sănătate. Alte 40 de unităţi ne sunt necesare să ne mişcăm, să gândim, să trăim, energie pe care o folosim pentru noi înşine.
Rămân încă 20 de unităţi la dispoziţia noastră. Dar, ce facem noi oamenii?

O ardem, folosind-o sau mai degrabă abuzând, să zicem că 80 sau mai multe unităţi, deci, cheltuim mai multă decât primim. În acest fel, corpul material este deposedat de această energie şi aşa apar bolile. Ce anume consumă această energie? Un acces de mânie arde multă energie. Interiorizarea unor sentimente negative, emoţii, gelozii, ură şi duşmănie, acestea vor arde continuu energie. În 80% dintre cazuri boala apare din vina pacientului. Situaţia diferă dacă cineva ascultă necazurile altora etc., dacă este dispus să plătească mici note de plată ale altora.

Psihoterapeutul îşi cheltuieşte o parte a energiei sale atunci când vindecă? Va fi extenuat la sfârşitul zilei? Nu el nu cheltuieşte nimic din ce este al lui. Nu el face vindecarea, ci Sfântul Duh şi sfinţii Arhangheli care se folosesc de psihoterapeut ca de un canal. Dacă psihoterapeutul iubeşte cu adevărat omenirea, îl iubeşte pe Dumnezeu cu adevărat şi are o înţelegere profundă şi totală, poate vindeca sute pe zi, fără să fie epuizat. Fiecare persoană care face elementali puternici şi plini de iubire, crezând şi dorind ca pacientul să se însănătoşească, va ajuta la procesul de vindecare.

Învățături Eseniene

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.