Exercitii practice, Psihologia vieții

NU MAI LUPTA CU MORILE DE VÂNT: NU POȚI SCHIMBA TRECUTUL, ÎNSĂ ÎȚI POȚI CREA UN VIITOR MAI BUN

c 39076605606945_n

Este momentul să accepți ce s-a întâmplat și să te concentrezi asupra prezentului, cel care contează cu adevărat, și să încerci să creezi un viitor mai bun, în care să fii fericită. 

Momentul în care începi să trăiești în trecut este exact momentul în care trebuie să îți dai seama că trebuie să lași totul în spate. Pentru a îngropa amintirile dureroase, a îți vindecă inima rănită și a merge mai departe pe drumul tău ai nevoie de timp, răbdare și multă iubire față de tine, de sufletul tău.

Este momentul să accepți ce s-a întâmplat și să te concentrezi asupra prezentului, cel care contează cu adevărat, și să încerci să creezi un viitor mai bun, în care să fii fericită.

De ce trebuie să renunți la trecut? Avem noi câteva motive eficiente:

1. Dacă nu renunți la trecut, vei ajunge să trăiești frânturi din viața ta adevărată… pentru că, în schimb, vei fi legată de tot ce s-a întâmplat.

Nu te mai lupta cu morile de vânt. Ai făcut greșeli, ai ales drumuri dificile, ai avut încredere în oameni toxici, nepotriviți pentru tine. Acceptă tot ce s-a întâmplat, învață-ți lecția și continua să mergi mai departe. Nu te concentra asupra trecutului pentru că nu mai poți schimba absolut nimic din ce s-a întâmplat și te consumi și suferi degeaba. Oferă-ți șansa de a îți învăța lecția și de a merge mai departe.

2. Dacă nu renunți la trecut, nu poți vedea noi oportunități

Dacă nu poți renunța cu adevărat la ceea ce s-a întâmplat deja, atunci nu îți vei permite să ai un prezent mai bun sau un viitor mai frumos.

Pentru a fi cu adevărat fericită trebuie să accepți unde ești în acest moment și să înțelegi că alegerile sau greșelile pe care le-ai făcut până acum au fost făcute pentru un motiv. Astfel, îți permiți să privești cu ochi încrezători către un viitor mai bun și să vezi oportunități frumoase la tot pasul.

3. Această viață este prea scurtă pentru a pierde timpul concentrându-te pe lucrurile care s-au întâmplat deja

Singurele lucruri pe care le primești trăind în trecut sunt amintiri, răni și durere. Acceptă tot ce s-a întâmplat și alege să faci pași mărunți pe drumul tău. Această viață este prea scurtă pentru a îți permite să continui să deshizi ușile trecutului și să tot suferi.

4. Orice ai face, nu mai poți da timpul înapoi. Nu mai poți schimba absolut nimic

Sunt convinsă că încerci să schimbi ceva. Fie că este vorba depsre o situație, despre o întâmplare sau despre ceva ce ai spus. Însă realitatea este că nu poți face nimic, ci doar să retrăiești la nesfârșit acel moment în mintea ta. Singurul lucru pe care îl poți schimba, însă, este momentul prezent.

S-a întâmplat. Acceptă acest lucru și înțelege că prezentul și viitorul depind de tine. Trebuie doar să le dai șansa de a îți demonstra că viața este minunată.

Ține minte că trecutul tău nu te definește. Ai capacitatea de a decide cine vrei să fii în această viață, adevărata fericire se află chiar în interiorul tău, în adâncul sufletului tău. Dacă permiți trecutului să îți conducă gândurile și viața, nu poți fi cu adevărat fericită. Nu este ceva ce se întâmplă peste noapte, dar poate începe cu un simplu gând dimineața. Alege doar să ai încredere în tine.https://www.kudika.ro/

1 gând despre „NU MAI LUPTA CU MORILE DE VÂNT: NU POȚI SCHIMBA TRECUTUL, ÎNSĂ ÎȚI POȚI CREA UN VIITOR MAI BUN”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: