Dezvoltare personală, Exercitii practice

Asa cum esti!

c 39076605606945_n

Suntem toți pe calea noastră și fiecare dintre noi e unic.Este foarte ușor să cazi în capcana comparației pricinuită de  ego-să privim la viețile celorlalți și să ne simțim invidioși sau geloși; să te simți ca și cum nu îți ești destul, sau să simți că trebuie să fii mai  bun că ei într-un anume fel..Cred că prin social media,aceste stari ale egoului  devin și mai pregnante; să vezi imagini pline de impozanță sau postări din viețile  mega faine ale oamenilor și să le compari cu ceea ce e în viața ta. Câteodată chiar  suntem geloși  pe cineva pentru  ceva ceea ce are și noi chiar nu ne-am dori acel lucru..

E chiar ciudat  cât de ușor își bagă nasul egoul ăsta în viețile noastre și ne influențează gândurile și emoțiile. Ia vezi, de câte ori ți s-a întâmplat și din această cauză te-ai simțit mai mic, mai mizerabil, mai neînsemnat cu o viață pe care ți-o consideri fără sens doar fiindcă altul, așa ai văzut tu, că are?!

Cât din ce are e real, te-ai întrebat vreodată?
Cât din fericirea și abundența ce o afișează reprezintă bucuria lui interioară? Că până la urmă asta e important.

Suferim în zilele astea cu toții de vanitate. Avem nevoie ca ceilalți să ne placă,să ne dea likeuri să ne aprobe și dacă nu , ne pică cerul în cap,  devenim cu o falca’n  cer și una-n pământ și avem senzația că nu avem nicun rost doar fiindcă nu am fost validați de alții.  Natura egoului este fluctuantă, între nevoia de  a ne fi nouă înșine suficienți și în a ne plânge de milă dacă carecumva nu am ajuns să fim  mai buni  ca celălalt, să îl depasim în ceea ce are, în cum se simte sau chiar să ne simțim o victimă care are nevoie de tratament special..fiindca..fiindca nu am reusit sa ne ridicam la nivelul celuilalt.
       Dacă ne lăsăm egoul să ne determine  motivațiile noastre, întotdeauna vom căuta să devenim altcineva, să ne arătăm mai ceva ca alții, să vrem să ne detinem si sa aratam  mai mult, însă făcând asta  nu ajungem decât la o devalorizare și depreciere față de ceea ce suntem noi în realitate, ajungem să  ne diminuăm persoana  aparte care suntem , originalul- definit prin EU SUNT.
      Suntem fiecare în parte expresii ale întregului univers și suntem compleți fiecare așa cum suntem. 
      Dacă e nevoie să înveți ceva sau să  te îmbunătățești  într-un anume aspect, atunci învață, practică, până dobândești skillul pe care ți-l dorești, asta înseamnă să faci ceva deosebit, dar nu te gândi că  te definești  comparându-te cu ceilalți sau că valoarea ta depinde de cât ai  și de cât acumulezi.E un minus ce ni-l impregnează de ani buni societatea- ne definim prin ceea ce posedăm. Si nu ne simtim  completi decat daca reusim sa il depasim pe celalat ,iar cand ajungem la pragul ala,gasim pe altcineva cu care sa ne comparam si pe care sa vrem sa il depasim.
       Nu te devaloriza  singur de  persoana  minunată care ești! Când ne comparăm pe noi înșine cu ceilalți,de fapt ne arătăm totala lipsă de respect față de noi.Fiecare creștem prin încercări diferite și prin lupte diferite  care ne sunt aduse de viață,de destin, și fiecare face ce poate mai bine cu bagajul lui personal pentru a putea să se simtă mai bine. În loc de comparații și competiție, ar trebui să îi apreciem pe ceilați pentru unicitatea lor și pentru faptul că fac tot ce pot mai bine  ca ființe umane.
         Când sesizezi că îți vine gândul comparației , doar zâmbește, conștientizează că e doar apariția egoului, și revino cu focusul pe viața ta, calea ta, experiența ta. Să stai focusat pe viața ta și să nu te compari cu alții este cea mai ușoară cale de a-ți găsi pacea interioară, toate celelalte forme de suferință vin din aceste comparații subtile ale noastre cu ceilalți, cu ce au ceilalți, cu ce sunt ceilalți; anxietatea, depresia, mâhnirea; faptul că ne judecăm atât de dur ori că ne criticăm și că nu ne iubim cum suntem și nu ne acceptăm așa cum suntem- acestea toate nu sunt decât frânele  cauzate de ego  ființei minunate care ești.
     Așa că apreciza-te! Iubește-te! Focuseaza-te pe viața ta! Fă tot ce poți mai bine, da tot ce ai mai bun iar pe ceilați lasă-i să fie cum sunt ei.

https://alexssandraserban.wixsite.com/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.