afirmaţii, Exercitii practice

Ho’oponopono

Te iubesc/ Imi pare rau/ Te rog iarta-ma/ Multumesc

Ho’oponopono pare un cuvant desprins din lumea copilariei. Dar poate ca tocmai aceasta ii este magia. Copiii traiesc pur, pentru ei viata are intelesuri simple, adevarate.

Dar Ho’oponopono este de fapt o straveche metoda de vindecare Hawaiiana. Ho’oponopono inseamna de fapt simplitatea vietii. Putem trai frumos si sanatos, departe de griji si de probleme. Esential este sa ne asumam acest fapt si sa alegem sa traim asa. Nu e de fapt niciun secret, toate traditiile spirituale vorbesc despre… IUBIRE si IERTARE.

Poti crea sanatate,bunastare si fericire in viata ta, in jurul tau, folosind aceasta veche practica Hawaiiana. Vindecarea vietii incepe cu vindecarea sufletului.

Ho’oponopono inseamna „a face bine/corect” si este un obicei ancestral hawaiian care a fost folosit sub forma de terapie in familie. Aceasta practica veche a fost simplificata si adaptata de catre Morrnah Simeona si mai apoi popularizata de catre specialisti ca Dr. Ihaleakala Hew Len and Mable Katz.

Procesul de vindecare presupune 4 pasi extremi de simpli. Ho’oponopono inseamna patru propozitii pe care le cunosti atat de bine, dar pe care trebuie sa le rostesti zi de zi, sau ori de cate ori intampini un moment dificil:

Te iubesc

Imi pare rau

Te rog iarta-ma

Multumesc

Aceste cuvinte nu sunt o surpriza pentru noi, nu-i asa? Ele insumeaza tot ce a dat mai frumos traditia spirituala a omenirii.

 

Iata ce spune Angelica: „Numele meu este Angelica (Angi) si sunt din Romania.Am cumparat cartea ta Cea Mai Usoara Cale (…) experimentez miracole in viata mea de cand practic hooponopono (de 4 zile), si asta pentru ca acum vad oamenii si lumea cu alti ochi. Si sunt mult mai linistita si impacata acum cand stiu ca totul este in MINE”.

Ho’oponopono este o practica a iertarii. Trebuie sa invatam sa iertam in timp ce ne asumam responsabilitatea totala pentru situatiile negative care apar in viata noastra. Odata ce filosofia de viata Ho’oponopono este inteleasa pe deplin, sanatatatea, finantele, starea generala de bine se vor imbunatati simtitor.

Ho’oponopono vindeca sentimentele negative si reactiile negative.Practica poate fi aplicata oriunde si nu presupune renuntarea la religia ta sau setul de valori ce te caracterizeaza. Ca parte a legii atractiei,

Ho’oponopono ne arata ca noi suntem 100 la suta responsabili pentru tot ceea ce ni se intampla in viata, pe drumul nostru, chiar daca vorbim si despre evenimente neplacute. Atunci cand ne asumam responsabilitatea deplina pentru ceea ce ni se intampla, atunci cand reusim sa ne curatam de negativul din noi insine, viata incepe sa se deschida si sa curga.

Te iubesc/ Imi pare rau/ Te rog iarta-ma/ Multumesc

Atunci cand te cuprinde un sentiment neplacut sau ti se intampla ceva negativ, repetat-ti in minte aceste cuvinte, pana cand un sentiment de linistire te va cuprinde. Daca aderi la aceasta filosofie de viata, trebuie sa intelegi ca nimic nu se intampla in exteriorul, ci in interiorul nostru.

Atunci cand spunem „te iubesc”, nu facem decat sa trimitem sentimente pozitive catre noi insine. Spunand „imi pare rau”, ne cream mental spatiul pentru a ne inerta pe noi insine. In final, ne exprimam recunostinta.

Incearcati pentru o luna sa ganditi in acest mod. Veti vedea ca viata voastra va deveni un loc cu mult mai placut. Milioane de oameni din intreaga lume experimenteaza in acest mod, pacea interioara…

https://www.garbo.ro/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.