Exercitii practice, Noua energie- noua gandire

Oamenii inteligenți emoțional

head-1588413__340

Inteligența emoțională este una dintre calitățile preferate ale psihologilor. Aceasta este legată de fericire, succes și simpatie

Iar oamenii emoționali posedă aceste trăsături deosebite. Le poți descoperi chiar la tine:

1. Îți ceri scuze

Oamenii inteligenți emoționali știu când trebuie să spună că regretă. Ei știu că mândria nu va rezolva problema, din acest motiv nu sunt împotrivă să recunoască că nu au avut dreptate.

Ei de asemenea știu că eșecul este necesar pentru a obține succes din acest motiv ei iau totul în mâinile lor și învață din greșeli.

2. Te întrebi ce știi și la ce te gândești

Oamenii inteligenți emoționali se îndoiesc de sine și de lumea înconjurătoare. Ei pun multe întrebări despre ceea ce vor să afle despre sine.

Se analizează regulat și întotdeauna se întreabă dacă trebuie să spună ceva.

3. Ești realist

Inteligența emoțională nu înseamnă că vei fugi de adevăr sau vei ușura lovitura. Oamenii inteligenți emoțional tind să știe cât de important este să anunți o veste proastă.

Ei spun ce știu și înțeleg ceea ce spun. Ei îți vor spune dacă este bine sau e rău și vor același lucru de la alți oameni.

Acest lucru poate îngreuna relațiile, mai ales dacă cineva nu dorește să-și împărtășească sentimentele cu oamenii inteligenți emoțional.

4. Ai nevoie de ajutorul unui psiholog

Deoarece oamenii inteligenți emoționali sunt așa cum sunt, deseori caută ajutor pentru a face față emoțiilor. Ei vor căuta terapia care îi va ajuta să facă față emoțiilor zilnice și sentimentelor. Nu este nimic rușinos în a cere ajutor atunci când ai nevoie de el.

5. Sentimentul de fericire

Dacă există un fapt pe care îl știu oamenii inteligenți emoțional – starea ta de spirit nu înseamnă că întotdeauna este fericit.

Acest lucru înseamnă că lor le convine să nu fie întotdeauna fericiți. Ei se simt ok într-o stare de disconfort sau furie, tristețe sau suferință, pentru că ei înțeleg că aceste sentimente vor trece.

Inteligența emoțională nu înseamnă optimism sau naivitate. Aceasta înseamnă mai degrabă că oamenii fac diferența între bine și rău și vor înțelege când trebuie să lucreze asupra emoțiilor lor.

https://psihologiadeazi.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.