Exercitii practice, Noua energie

Ce înseamnă dragostea de sine?

380718_416979885042637_1887529751_nCe înseamnă dragostea de sine? Iată cea mai exactă definiție pe care am citit-o vreodată:

Dragostea de sine este interesul de a te dezvolta. 

Accentuez, dezvoltare, și nu confortul și satisfacția sentimentelor proprii. Pentru că asta duce spre degradare. Așadar, dacă într-adevăr te iubești pe sine încetează să mai faci aceste lucruri:

Începe să îți soluționezi problemele

Scrie toate problemele ce te frământă pe o foaie și chibzuiește de cât timp deja le cari după tine. De ce te urăști atât de mult? De ce preferi să ascunzi capul în nisip și să cari tot acest gunoi în spate cu anii? Gândește-te și răspunde-ți la aceste întrebări.

Încetează să te autocompătimești

Trebuie să înțelegi, că asta nu te ajută să devii mai bun. Dușul rece este neplăcut. Alergatul de dimineață te duce în zona de discomfort. Dar anume așa reușești să crești și să te dezvolți.

Pune fericirea ta pe primul loc în listă

Nu-i poți iubi pe alții, dacă nu te iubești mai întâi pe tine. Cei apropiați vor fi mai mândri și mulțumiți de tine dacă vei fi puternic și fericit.

Începe să observi realizările tale

Încearcă o metodă interesantă. În fiecare seară înseamnă într-o agendă personală ce bun ai făcut astăzi, ce succese ai obținut. Vei începe să observi că dacă nu ai ce însemna în agendă înseamnă că ziua ta nu a trecut productiv – un imbold minunat pentru viitor.

Încetează să dormi din picioare

Visele și planurile mărețe nu au nici un rost, dacă nu vei începe să acționezi.

Nu te mai concentra asupra lucrurilor negative

În natură totul este dual. Chiar dacă ai o problemă, poți găsi și ceva pozitiv în asta. Cel puțin posibilitatea de a învinge dificultățile și necazurile și de a deveni mai puternic. Așadar, găsește întotdeauna ceva pozitiv și gândește-te la asta. Anume aceste gânduri te vor scoate din încurcătură.

Uită de neajunsurile tale

Nu te mai analiza și compara cu alți oameni. Începe să îți concentrezi atenția asupra calităților tale forte și dezvoltă-te în domeniul în care ești priceput.

Nu fă ceea, ce nu contribuie la dezvoltarea ta

Elimină din viața ta activitățile care nu te ajută să devii mai bun. Nu îți pierde puterile și timpul pe lucruri neimportante.

https://eushtiu.com/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.