Relatii

De ce nu mai țin relațiile ca pe vremuri?

399610_380258542048105_2082404057_n.jpgO relație nu durează pentru că nu ne acceptăm unul altuia – nici maturitatea, nici imaturitatea. Pentru că nu putem înțelege că trebuie să-l acceptăm pe cel de lângă așa cum este și pentru că în loc să evoluăm împreună, ne repezim la celălalt să îi reproșăm că greșește.

O relație nu durează pentru că unul din cei doi încearcă să-l schimbe pe celălalt după credințele sale. Intră tot la acceptarea celuilalt.

O relație nu durează pentru că nu știm să luăm grijile celuilalt și să i le rezolvăm. Când am zis griji, m-am referit la acea stare de ”nu sunt suficient de bun pentru cel de lângă”. În schimb, când alegem să ne facem că plouă și dacă nu este despre noi, nu ne afectează, evident că relația se încheie.

O relație nu durează pentru că femeia vrea să fie prea femeie ori bărbatul să fie prea bărbat. Din ce în ce mai rar, vrem să fim egali unul celuilalt. Or, durabilitatea implică egalitate.

O relație nu durează pentru că nu-i ascultăm și părerea celuilalt: ”dacă îți spune că ești nebună, să nu crezi” – așa spune articolul ăla. Ba să crezi, să asculți și să vorbiți. Doi oameni se pot înțelege atunci când acceptă să pună pe masă totul și să separe binele de rău, adevărul de minciună și așa mai departe.

O relație nu durează pentru că unul îi scoate ochii celuilalt cu defectele pe care le are cel din urmă. Și asta are legătură cu acceptarea.

O relație nu durează pentru că oferim așteptând ceva mai mult decât am oferit. Și, știu, cei mai mulți neagă și spun că nu primesc suficient – cine stabilește suficientul? Tu sau celălalt? Nu, suficientul se stabilește în doi, nu fiecare pentru el.

O relație se termină atunci când începem să ne furăm unul altuia libertatea – de la cea a opiniilor, la cea în care nu putem ieși în oraș cu prietenii. O relație este un parteneriat, nu un prizonierat.

O relație se termină atunci când unul începe să-i demonstreze celuilalt că are dreptare. Că doar el are dreptate. Ori când unul dintre cei doi crede că deține adevărul absolut, iar celălalt nu deține nimic. În cuplu e nevoie de echilibru.

O relație se termină când mai mult ne vorbim decât să facem, când începem să credem că am oferit suficient, iar acum e cazul să stăm cu burta la soare și să vedem doar ceea ce nu ne mai convine.

O relație se termină atunci când începem să ne considerăm mai important decât cel de lângă.https://thediaryofadam.com/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.