Doza de înțelepciune

Nu o poți lua de la început,dar poți schimba finalul!

waters-3129376__340

Maria Robinson odată a spus:,,Nimeni nu se poate întoarce în timp ca să o ia de la început, dar oricine poate începe chiar astăzi să creeze un alt final. ” Pentru a începe să realizăm această schimbare, trebuie să încetăm să mai facem lucrurile care ne trag înapoi.

25.Nu mai petrece timpul cu persoanele nepotrivite – nu o merită! Viața este prea scurtă pentru a o petrece cu oamenii care nu te apreciază sau nu îți plac.

24.Nu mai fugi de probleme – înfruntă-le cu capul sus! Nu va fi ușor, dar acesta și este sensul vieții să întâlnim o problemă, să învățăm, să ne adaptăm, și în sfârșit să o soluționăm.

23.Nu îi lăsa pe alții să te aducă la nivelul lor. Refuză să îți cobori standardele doar pentru a-i mulțumi pe cei din jur.

22.Nu îți pierde timpul dând explicații și scuzându-te la nesfârșit. Prietenii tăi nu au nevoie de asta, iar dușmanii tăi oricum nu vor crede.

21.Nu te mai minți pe tine însuți – poți minți pe oricine în lume, dar nu mai face asta cu sine. Cea mai dificilă provocare în viață este de a fi sinceri cu noi înșine.

20.Nu-ți pune necesitățile la capătul listei de priorități. Da, ajută-i pe ceilalți, dar ajută-te și pe tine.

19.Nu încerca să fii ceea ce nu ești. Unul din cele mai dificile lucruri în această lume este să rămâi tu însuți, atunci când toți încearcă să te facă precum sunt restul. Fii așa cum ești și oamenii potriviți vor aprecia asta.

18.Nu te mai agăța de trecut. Nu vei putea merge mai departe dacă vei trăi cu amintirile.

17.Nu-ți fie frică să greșești. Este mai productiv să faci ceva greșit, decât să nu faci nimic. Vei ajunge să regreți mai mult lucrurile nefăcute, decât pe cele făcute.

16.Nu te mai mustra pentru greșelile din trecut. Orice lucru care ți se întâmplă, bun sau rău, te pregătește pentru un moment care urmează să se întâmple.

15.Nu încerca să îți cumperi fericirea. Lucrurile care aduc fericirea adevărată nu pot fi cumpărate cu bani.

14.Nu mai căuta pe cineva, ca să devii fericit. Trebuie să îți creezi propria fericire înainte de a o împărtăși cu altcineva.

13.Nu mai trăi gândindu-te și reflectând la orice decizie și mișcare. Așa creezi probleme, chiar și acolo unde nu sunt. Evaluează situația și acționează!

12.Nu te mai gândi că nu ești pregătit. Nimeni și niciodată nu este 100% pregătit. Cele mai reușite oportunități ale vieții ne forțează să ieșim din zona noastră de confort.

11.Nu te implica în relații din motive greșite. Este mai bine să fii singur decât cu oricine. Nu te grăbi!

10.Nu respinge relații noi doar pentru că cele vechi nu au mers. Fiecare om apare în viața ta cu un scop anume, fie că să te învețe ceva, fie că să te rănească, fie că să descopere ce e mai bun în tine.

9.Nu mai concura cu cei din jur. Nu te strădui să fii mai bun decât alții. Cea mai importantă luptă are loc între tine de ieri și cel din viitor.

8.Nu invidia pe ceilalți. Învață să prețuiești ceea ce ai, pentru că în orice moment poți pierde asta. Niciodată nu știi poate tu ai ceea, la ce alții visează.

7.Nu te mai plânge. Tot ce ți se întâmplă, te pregătește pentru calea vieții tale.

6.Nu trece cu vederea frumusețea lucrurilor mărunte. Cele mai frumoase momente sunt adesea neplanificate, aparent neimportante dar de care îți vei aminti cel mai des la bătrânețe.

5.Nu încerca să faci lucrurile perfect. Lumea reală nu recompensează pe cei perfecționiști, ci pe cei care tind să își atingă scopurile.

4.Nu alege calea ușoară. Drumul spre succes este acel plin de obstacole și greutăți. Dacă totul e ușor și simplu, înseamnă că mergi în direcția greșită.

3.Nu îi învinui pe alții de necazurile tale. Trebuie să îți asumi responsabilitatea pentru viața ta și alegerile tale.

2.Nu îți mai face atâtea griji. Grijile nu îți vor face ziua de mâine mai puțin grea, dar cu siguranță o vor face mai puțin veselă pe cea de azi.

1.Nu fi nerecunoscător. În fiecare dimineață încearcă să fii recunoscător pentru o nouă zi, pentru că trăiești, pentru că ai pentru ce și pentru cine te ridica din pat.

https://eushtiu.com

1 gând despre „Nu o poți lua de la început,dar poți schimba finalul!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.