Dezvoltare personală, Exercitii practice

Motivele pentru care te blochezi în viață

motive-blocare-viata

Viața se schimbă în fiecare zi. Și dacă ai rămas blocat într-un loc, e alegerea ta.

Este o decizie și nu o șansă care îți hotărăște soarta. Calea poate fi lungă, dar este întotdeauna deschisă pentru tine.

Filosoful chinez Lao Tzu a spus: „Chiar și călătoria de o mie de mile, începe cu primul pas”. Dacă nu îți place drumul pe care mergi, ai întotdeauna posibilitatea de a-l schimba. De fapt, trebuie să schimbi traiectoria mișcării pentru tine. Dar, inițial, poți face doar un pas înainte.

Cu alte cuvinte, pentru a supraviețui perioadele cele mai dificile din viață, trebuie să înveți cum să avansezi din nou.

Dacă ești într-un singur loc astăzi, înseamnă că nu te miști. Și cel mai probabil acest lucru este din cauza că …

1. Nu accepți să porți responsabilitatea pentru situația creată

Prea mulți oameni au obiceiul de a blama soarta sau ghinionul pentru greșelile și situațiile în care se află. Și doar câțiva recunosc că situația în care sunt este rezultatul alegerii făcute de ei. În viață, aceasta este baza care trebuie corectată pentru a continua să crească. Trebuie să acceptați situația, să vă asumați lucruri și situații, să învățați o lecție, să faceți schimbările necesare și să continuați.

2. Te lași pradă fricii

Dacă faci lucruri grozave și îți realizezi obiectivele, atunci vei întâlni neapărat situații care te vor speria și îți vor provoca disconfort. Și ce ar trebui să faci atunci? Continuă fără a-ți pierde entuziasmul. Amintește-ți, teama, căreia uneori îi permitem să ne controleze viața, este cu adevărat terifiantă și complet inutilă. Trebuie să ținem minte întotdeauna: teama este doar rodul imaginației noastre.

3. Îți ignori menirea

Ceea ce cauți, indiferent dacă îți dai seama sau nu, este sentimentul că ești în viață și că îți trăiești viața așa cum îți dorești. Nu trebuie să-i satisfaci pe toți ceilalți. Trebuie să găsești ceva în care crezi, ceva în care crezi și te va ajuta să progresezi, indiferent de acțiunile și opiniile altora. Este mai bine să-ți trăiești viața în mod imperfect decât să trăiești viața impecabilă a cuiva.

4. Tinzi să fii mereu negativ

Nu e despre cum te uiți la lucruri, dar ceea ce vezi. Cel mai mare obstacol pe care trebuie să-l depășești este bariera care există în capul tău. Dacă nu îți controlezi gândirea, atunci ea te va controla. Gândurile negative sunt ca buruienile.

Dacă nu scăpați complet de rădăcini, vor germina din nou și din nou. Deci – ia-ți soarta în mâinile tale. Crede în tine. Nu acorda atenție celor care te lipsesc de încrederea în sine. Evită oamenii, locurile, lucrurile și obiceiurile care aduc lucruri negative în viața ta. Nu renunța și nu lăsa negativul să te domine.

5. Nu prețuiești ceea ce ai

Oprește-te pentru un minut. Inspiră adânc. Acum expiră. Simți frumusețea respirației tale. Și spune: „Mulțumesc!”. Poate că te-ai trezit astăzi cu o durere de cap sau cu o durere de dinți, dar te-ai trezit. Ai avut zile și mai bune decât asta, dar au fost și mai rele. Astăzi nu ai tot ce vreți, dar există totul pentru a avansa. Viața este imperfectă, dar cu siguranță este frumoasă.

6. Trăiești cu gândul la trecut și nu vrei deloc să fii aici și acum

Astăzi nu va fi mai bine, dacă vei continua să te gândești și să îți faci griji pentru ziua de ieri. Nu contează ce s-ar fi putut întâmpla sau ar fi trebuit să fie. Această zi este aici și acum pentru ca tu să trăiești. Este normal ca acum să nu ai răspunsuri la toate întrebările. De fapt, nu le vei avea niciodată. Continuă să trăiești, să te concentrezi asupra prezentului, să faci tot ce este posibil și să ai încredere în viitorul tău.

7. Cauți fericirea nu în interiorul tău

Iluminarea interioară nu este acumularea cunoștințelor, ci înțelegerea deplină a cine sunteți. Bogăția reală nu are nimic de-a face cu lucrurile materiale. Aceasta este o respingere a abundenței, la care nu există nici o limită. Ceea ce cauți nu este undeva, este aici și acum, lângă tine. Cu cât cauți mai mult fericirea în afara ta, cu atât mai mult ea se va ascunde de tine. Calmează-te, ține minte dorințele cele mai prețuite, lasă-le să se realizeze.

8. Cauți căi și metode ușoare

Odată te vei uita în urmă și îți vei da seama că, pentru a obține cele mai valoroase lucruri, pe care le ai astăzi, trebuia să faci tot ce poți. Ar trebui să fie așa, deoarece sarcinile complexe pregătesc adesea oamenii obișnuiți pentru un succes extraordinar. Fiecare luptă este dată pentru experiență sau pentru învățarea unei lecții. Rezultatul grozav nu se va da niciodată ușor.

9. Trebuie să mergi întotdeauna înainte

Advertisement

Uneori, să fii puternic și să mergi înainte e unica alegere pe care o ai. Există lucruri în viață cu care niciodată nu te vei putea obișnui. Cel mai bun lucru pe care îl poți face este calm să treci peste ele. Acest lucru este normal. Lupta pentru viitor merită efortul. Mai sunt încă multe lucruri frumoase înainte.

https://psihologiadeazi.ro/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.