afirmaţii, Exercitii practice

Starea de spirit

3163-76104 (1)

Crezi că dispoziția ta depinde doar de ceea ce se întâmplă în jur? Nu este chiar așa. Totul depinde de tine! Află cum îți poți îmbunătăți starea de spirit.

1. Pentru ca să fii mereu binedispus, învață să te controlezi. Nu te supăra de la orice fleac,evita certurile cu cei dragi, iartă-i atunci când greșesc. Atunci când ierți, scapi de ură și de sentimentul de răzbunare, care te distruge din interior.

2. Privește lumea cu zâmbetul pe buze. Chiar dacă ai nimerit într-o situație dificilă sau ai fost ofensat, zâmbește și spune-ți: „Și asta va trece!”. Deși pare incredibil, cei care cred în asta, chiar depășesc aceste situații mai ușor.

3. Nu sta acasă, supărat pe toată lumea! Fără îndoială, în stradă, în compania prietenilor și a unor oameni agreabili dispoziția ta nu poate fi rea. Este un lucru demonstrat!

4. Introdu în viața ta elementul de noutate. Psihologii recomandă să-ți modifici din când în când obiceiurile de bază. De exemplu – încearcă un nou hobby sau schimbă-ți stilul vestimentar.

5. Învață să te relaxezi. Atunci când realizezi o sarcină plictisitoare, gândește-te la ceva plăcut, cum ar fi o întâlnire, pe care urmează s-o ai cu prietenii sau cu persoana iubită.

6. Practică înotul. Apa ajută organismul să se relaxeze și să se revitalizeze. Mai ales că riscul de accidentare în timpul înotului este mult mai mic decât la alte genuri de sport.

7. Oprește-te și uită-te în jur. Uneori oamenii nimeresc în impas doar din cauza faptului că nu găsesc timp să se gândească dacă merg în direcția corectă. Să-ți faci periodic ordine în gânduri, scopuri, relații, la fel cum faci curățenie în casă.

8. Fii mai simplu în raport cu viața. Chiar dacă îți dorești să faci fapte mărețe, să știi că nu întotdeauna e nevoie de ele. Concentreaza-te pe ceea ce faci în momentul dat.

9. Menține senzația de perspectivă. Viața este mișcare – ceea ce astăzi este o tragedie, mâine îți poate provoca zâmbetul.

10. Uită de neplăceri. Dacă îți vine să stai în pat și să-ți plângi de milă, mai bine ignoră această dorință. „Mișcă-te și emoțiile tale vor deveni mai dinamice – spune psihologul Marion Dilworth. Vizionează un film, fă ordine în casă… Ține minte: tu ești responsabil de sentimentele și senzațiile tale”.

https://eushtiu.com/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.