Reiki

Chakra Plexului Solar

Chakra Plexului Solar, putere interioara

Chakra plexului solar este locul puterii tale, cea care activează puterea ta interioară și voința. Este soarele interior care guvernează metabolismul și îți controlează nivelul de energie.

O Chakră a Plexului Solar inactivă te face să te simți letargic și fără de motivația de a acționa și de a-ți îndeplini țelurile. Pe de altă parte, dacă este mult prea activată, te face să sări de la o activitate la alta și să îi domini în mod inconștient pe ceilalți oameni.

 

Există mai multe modalități prin care ne putem balansa chakra plexului solar. Iată-le pe cele mai eficiente dintre acestea:

1.Dansul Chakrei Plexului Solar

Această tehnică este folosită în foarte multe medii – de la zona dansului contemporan, până la terapii de dezvoltare personală sau vindecare prin dans și arta.

De fapt, dansul Chakrei Plexului Solar era folosit încă din vechi timpuri, când războinicii îl dansau pentru a-și echilibra energiile interioare și a-și genera curajul.

Ca să dansezi acest dans trebuie să te lași purtat/a de ritmul melodiei, asemenea unui războinic din antichitate și să îți încarci corpul cu energie și putere. De fapt îți activezi arhetipul războinicului, chiar în mijlocul perioadelor când simți vulnerabilitate și teamă. Acest dans este o formă de meditație și o călătorie interioară către acea parte din tine care știe adevărul și este conștientă de puterea și valoarea pe care o are.

O Chakră a Plexului sănătoasă se simte precum acest arhetip al războinicului și este capabilă să îți asigure curajul de a înfrunta orice obstacol.

Pentru acest dans ai nevoie să îți pui o melodie de împuternicire – aceea care îți place ție cel mai tare. Trebuie să fie o melodie care să simți că îți inspiră cu neînfricare. Cu toții avem astfel de melodii, care ne fac să ne simțim mai bine.

Dacă nu ai nicio idee, noi îți propunem Beat it de la Michael Jackson:

https://www.youtube-nocookie.com/embed/Xz-WKZnK_5Y

Lasă că muzica sa aprindă focul interior din tine. Chakra plexului solar va genera mișcări puternice în brațe și picioare.  Pe măsură ce cântecul se intensifică, vei simți focul tău interior și puterea elibeartoare pe care o provoacă.

Acest dans te ajută să te eliberezi de tensiune și provoacă un sentiment de pasiune și împuternicire.

2.Fă ceva ce crezi că idolul tău ar respecta

Cu toții avem idoli. Acești oameni, imaginari sau reali sunt o identificare a Eului nostru superior. Sunt modul cum noi ne proiectăm idealurile și valorile. Sunt acel ansamblu de caracteristici către care noi tindem. Consideră că acești idoli sunt mentorii tăi interiori.

Întreabă-te ce ar face idolul tău într-o situație similară când te simți la pământ sau nesigur/a. Întreabă-te ce ai putea s afaci ca să devii un om mai bun, ce ar respecta idolul tău?

Când îți răspunzi la această întrebare, acționează. Nu trebuie să fie ceva măreț. De fapt, poate să fie ceva atât de simplu că a ajuta pe cineva. Când faci ceva pe care idolul tău ar respecta, îți împuternicești Chakra Plexului solar și o umpli cu putere, zâmbet și încredere.

Chakra Plexului Solar, putere interioara

3:Înfruntă-ți Rușinea cu demnitate

Nu am scris întâmplător cuvântul rușine cu majusculă. De obicei, acest sentiment este extrem de copleșitor și ne blochează activitatea Chakrei Plexului solar.

Cu toții simțim rușine dintr-un motiv sau altul. Este o emoție care ne face rău. Dar de fapt este o emoție care ne arată unde am greșit și ne face să ne gândim la ceea ce am putea schimba și îmbunătăți la noi înșine.

Contează foarte tare modul cum ne auto-percepem. Criticul interior ne face adesea un mare deserviciu. Fii obiectiv/ă cu tine însuți/însăți, dar nu te pune la pământ. Critică-te ca un părinte bun și înțelept, nu ca unul care te pedepsește și minimalizează.

Problema este adesea în interiorul nostru. Adesea, noi simțim rușine atunci când ne urmăm inima sau când alegem să facem acele lucruri care ne pasionează. Chestionează-ți rușinea și nu o lăsă să te devoreze.

https://www.garbo.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.